Ha van sous-vide gépe, nagy rá az esély, hogy próbált már hamburgert, steaket és sertést is készíteni vele. De ez csak a jéghegy csúcsa! Az éttermi konyhákon évek óta elterjedt és széleskörűen használt a sous vide technikát – most már ön is kipróbálhatja otthon.
Csatlakozzon a sous-vide receptíróhoz, Christina Wylie-hoz és fejlessze képességeit magasabb szintre. Használjon sous-vide-ot a tökéletes lágytojás, a rántotta, az egész éjszakán át készülő zabkása és egyéb alapvető reggeli ételek elkészítéséhez. Ebédjéhez próbálja ki salátafeltétnek a hibátlan sous-vide tonhalat vagy lazacot (a tökéletesség titka a főzést megelőző rövid sós pác). Vacsorára a lehetőségek határtalanok. Válasszon ázsiai ételekből, mint a Char Siu sertésszűz és misoban marinált tőkehalat, fedezzen fel újra régi kedvenceket a kortárs Wellington-marhát vagy a csípős deli rántott csirkét, élvezze a meglepően egyszerű 48-órás marhaszegy ízét. Fejezze be az étkezést egy sous-vide sajttorttával vagy egy házi fűszeres rumból – gyorsan infúziónált, természetesen a sous-vide segítségével – készült éjszakai itallal. Több mint 100 recept vár felfedezésre elkészítési idő és hőmérséklet javaslatokkal és egyedi kombinációkkal a sous-vide és más, hagyományos főzési módszerek között. Ennek a könyvnek a segítségével a legtöbbet hozhatja ki az otthoni sous-vide gépéből.
Photo: Voyageur Press