Sous-Vide – Niedertemperaturgaren
A Sous-vide az egyik legújabb főzési módszer a modern konyhában. Az ételeket vízfürdőben, precízen szabályozott hőmérsékleten vákuumban főzik. Az eredmény önmagáért beszél: olyan ételek, amelyek aligha meghaladhatják az ízét, mivel a főzés során nem érintkeznek levegővel, vízzel vagy zsírokkal, hanem csak a hozzáadott fűszerekkel. Ez a finom feldolgozás nemcsak megtartja az élelmiszer eredeti aromáit, hanem tápanyagait és vitaminokait is. Ez a könyv megvalósította azt, amit korábban a házias konyhában a finom ebédre fenntartottak. A kémiai folyamatok magyarázatától távol talál olyan ínyenc minőségű recepteket, amelyek mindennapi használatra alkalmasak, de vákuumkészülék és hőtartály segítségével is finomíthatók. Amit ezek a készülékek kínálnak a sous vide főzéshez, valódi hozzáadott értéket jelentenek a háztartásban. Például a friss ételeket hosszabb ideig lehet tárolni, az egészséges készételeket pedig bármikor gyorsan és olcsón el lehet készíteni.