Függetlenül attól, hogy tűzzel és serpenyővel dolgozik, a nagypapa lassú tűzhelyével vagy a legmodernebb sous-vide technológiával, Hugh Acheson azt akarja, hogy a főzés könnyebbé, szórakoztatóbbá és ízletesebbé váljon.
A sous-vide egy módszer, amikor az alapanyagokat műanyag vákuum zacskókba vagy üvegedényekbe zárják (Glass jar), majd precíz, hőmérsékleten szabályozott vízfürdőben főzik. A módszert eredetileg a csúcsminőségű éttermek szakácsai számára fejlesztették ki, de Hugh segít, hogy bevezesse és használhassa otthonában, saját konyhájában.
A sous-vide szépsége az egyszerűség és következetesség – minden alkalommal könnyedén elkészíthet egy médium steak-et vagy egy hal darabot. A módszer kreatív titkainak feltárásához Hugh megmutatja, hogyan lehet a legjobban befejezni a steak-et, miután kijött a vízfürdőből, továbbá megmutatja, hogy mely ételek készíthetők extra hosszú, extra lassú főzéssel, és megnyitja a zöldségek egész világát a leginkább ismert technológiának köszönhetően. A kiadvány 90 kreatív receptet tartalmaz.
Photo:Crown Books for Young Readers