Vákuumcsomagolás tippek

NÉHÁNY TIPP A MEGFELELŐ ÉLELMISZER ALAPANYAG CSOMAGOLÁSÁHOZ

A megfelelő vákuumcsomagolású élelmiszer-tároláshoz javasoljuk a legjobb minőségű termékek csomagolását, különös figyelmet fordítva a higiéniára és a precíz hegesztésre

Folyadékok

Folyadékokat tartalmazó termékek esetén (levesek, alaplevek, mártások) azt javasoljuk, hogy néhány órán keresztül hagyják hűlni a sokkoló hűtőszekrényben, vagy egy rozsdamentes hűtőszekrényben (+ 10 ° C alatti hőmérsékleten), mielőtt csomagolnák. Fontos: az élelmiszerek tökéletes higiéniájának biztosítása érdekében azt javasoljuk, hogy soha ne használjon fel újra vákuumtasakokat!  Ezen kívül ne felejtse el feltüntetni a csomagolás dátumát és a termék nevét a vákuumzacskón!

Készételek

Az elkészített ételeket a kizárólag hűtve szabad csomagolni és tárolni a vákuumzacskókban (akár tányérokon is levákuumozhatjuk) vagy vákuumozható edényekben. Főzhető vákuumtasakba adagolva és csomagolva, a vákuumtasakban is felmelegítheti a készételt, így gyorsan és higiénikusan tálalhatja.

Gyümölcsök és zöldségek

A vákuumcsomagolási technika lehetővé teszi, hogy végtelen mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget tároljon a közvetlen fagyasztásra. A vákuumcsomagolással elkerülhetők a jellemző és tipikus problémák, például a fagyszívás, amely megváltoztatja a termék fizikai tulajdonságait.  Mint korábban említettük, kiváló minőségű termékeket kell használni. A blansírozás rendkívül fontos a zöldségek vákuumcsomagolásában a fagyasztáshoz.  Alapvető fontosságú a termékek elkerülhetetlen károsodásának megállításához, mivel a forrásban lévő víz és / vagy gőz leállítja a romlásért felelős mikroorganizmusok működését. Forraljon fel  vizet egy edényben só hozzáadása nélkül. Rendezzük el a zöldségeket egy perforált edényben, vagy fémszűrőben, és így merítsük a forrásban lévő vízbe.  100 grammonként 1 liter vízet forraljunk.  Állítsa magasra a hőt, fedje le az edényt és számolja ki a pontos kiürítési időt.  A hőmérséklet egységes tartása érdekében egyenként keverje meg a zöldségeket. Miután a blanszírozás befejeződött, tegye a zöldségeket hideg (jeges) ugyanannyi ideig, mint az előző lépésnél. Ezt követően öntsük le a vizet és óvatosan szárítsuk meg a zöldségeket. Ezután tegyük őket megfelelő méretű vákuumcsomagolásba és hűtsük, vagy fagyassza le. A zöldségeket természetesen egészben is lehet tárolni, vagy szükség szerint darabolva.

Pékáru

A fagyasztó-vákuumcsomagolási kombináció különösen előnyös a cukrászati és pékipari termékekre. Az ilyen módon tárolt kenyér és más hasonló termék, akár egyszerű, akár finom pékárú tremékek  (például pizzák és szendvicsek) megőrzi illatát és frissességét. Javasoljuk, hogy ne távolítsa el teljesen a levegőt a tasakokból, a vákuumidőt csak a levegő kiszívásáig állítsuk be, ne engedjük, hogy összenyomja a pékárút. Olvasztáshoz tegye át hűtőszekrénybe, vagy kicsomagolva száraz helyre, de a gyors felhasználás érdekében egyszerűen csak tegye egy forró sütőbe!

Desszertek, tészták

Kiváló eredményeket érhet el akkor is, ha vákuumcsomagolásban fagyasztott desszerteket, vagy előre elkészített tésztákat tárolunk. Tároláshoz adagolja ki a tésztát kb. 3 cm vastag téglalap alakú lapokba, válassza ki a megfelelő méretű vákuumtasakot, csomagolja le a vákuumgéppel és tárolja hűtőben, vagy fagyassza le.

Halak

Jól ismert, hogy a halak nagyon gyorsan romlanak. Ezért a vákuumcsomagolás kiváló választás. Az ezzel  módszerrel tárolandó halaknak teljesen frissnek kell lenniük. Ügyeljen arra, hogy a fogástól a vásárlásáig a halakat speciális tartályokban hidegen tartsa.

A friss halak vákuumcsomagolásban 0 fokon tartandók a legjobb állag és a frisseség megőrzéséhez. A halak így vákuumcsomagolásban 5-7 napig is frissek maradnak és elkészítésre azonnal rendelkezésre állnak.

A fagyasztva tárolási hőmérséklet a hal típusától függ. A tengeri sügér, ponty, csuka, tőkehal, szürke tőkehal, tengeri keszeg, nyelvhal és tavi -25 ° C-on tárolható. A legkeményebb halakat (például hering, lazac, szardínia, makréla, tonhal és pisztráng) -30 ° C-on kell tárolni. Nyilvánvaló, hogy a rákfélék és puhatestűek is a legjobb helyen vákuumcsomagolásban vannak. Jellemzőikre tekintettel a legjobb, ha azokat merev tartályokban tárolják. Fagyasztás előtt a halat úgy kell előkészíteni, mintha akkor készült volna. Tehát tisztítsa meg a szokásos módon (mossa le vízzel és sóval, szárítsa meg, és ha szükséges, távolítsa el a fejet, a farkot és az uszonyokat). Ha a halak nagyok (például a tonhal), akkor a legjobb filére osztani vagy úgy előkészíteni, hogy az elkészítés már könnyebb legyen. Minél kisebbek az alkatrészek, annál gyorsabban tudjuk felhasználni. Ne felejtse el, hogy bizonyos készítmények megolvasztását hűtőben kell elvégezni. Ebben az esetben csak kövesse az általános olvasztási szabályokat, és a halak főzésre készen állnak, mintha csak most fogtuk volna!

Szárított húsok, füstölt húsok tárolása

A vákuumcsomagolás megakadályozza az oxidációt  és a további száradását a sonkáknak szalámiknak és kolbászféléknek. Csomagolhatók vákuumtasakokba, és szavatossága rendkívül hosszú.

Egész vagy reszelt sajt

Vákuumcsomagolásban nem száradnak ki és nem penészednek a sajtok.

Vaj

Mivel a vaj zsíros anyag, az oxidációs folyamatnak is ki van téve.  A minőség megőrzésére itt is a vákuumcsomagolás a kiváló megoldás.

Húsok vákuumcsomagolása

A Friss húsok minőségének megőrzése vákuumcsomagolásban rendkívül célszerű. A szavatossági időt a szokásos néhány napról 10-15 napra nyújtja. Védőgázas csomagolásban is kiválóan tárolhatók.

Annak érdekében, hogy a csont ne szúrja át a vákuumtasakot, távolítsa el a legélesebb részeket,  A maximális biztonság érdekében csomagolja a hús érdes részét alumínium fóliába, vagy folpackba, vagy használjon csontszúrás védő párnát.

Darált, vagy darabolt húst is ajánlott, hogy vákuumban csomagolja őket. Ezeknek az élelmiszereknek a magas fehérje tartalma ellenére hosszabb ideig megmaradnak frissnek.

Minden alkalmazásra és berendezéshez alkalmas vákuumtasakjainkat megtalálja itt a webáruházban:

Tarts velünk életed legjobb szuvid kalandjára!

Vezetéknév:
Keresztnév:
E-mail cím:*
 

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót:*