Sous-Vide E-book csomag

29.990 Ft

Gasztronauta: Főzés vákuum alatt
A Sous-Vide technológia alapjai és alaptechnológiái, receptekkel

Magyar nyelvű kéziratom elektronikus kiadásban megvásárolható megjelenés előtti változat. Technológiai leírásokat és recepteket tartalmaz,  jelenleg távoktatásként kerül forgalomba áfa mentes tevékenységként.

Megrendelést követően regisztrációval érhető el a védett tartalom egy titkosított és zárt felületen.  Kérem várja meg áfa mentes számlánkat!

 

MEGRENDELÉS
Kategória:

A Sous Vide (magyarul vákuum alatt) egy professzionális főzési metódus, egyedi és gyengéd hőkezelési technológia, mely figyelembe veszi az ételek sejtszerkezetét, oxigénmentes környezetben, pontos hőmérséklet-ellenőrzés mellett csökkenti az oxidációt és megnöveli a fogyaszthatóságot a baktériumok szaporodásának megakadályozása által. Alkalmazásával az étel megőrzi természetes ízét, illatát, tápanyagtartalmát, állagát. Így magasabb minőségű ételt tálalhatunk vendégeinknek.
A sous vide technológia olyan kérdésekre nyújt alternatívát mint a gazdaságosság és a minőség. Egy étterem vagy bármely vendéglátó ipari egység a sous vide technológiával csökkentheti a szakmunkaerő igényt és akár 30% csökkentheti az üzemeltetési költségeket a konyhán. Jelentősen csökken a selejt, kitolódik az élelmiszerek szavatossági ideje, meghosszabbíthatjuk vele a szezonokat, helyet spórolhatunk vele a raktározáskor, kezelhetőbbé és jobban nyomon követhetőek válnak a készletek, csökken a leltározásra és ellenőrzésre fordított idő is.
A hagyományos technológiával készült ételeket rövid ideig lehet tárolni, vagy azonnal fel kell szolgálni.
Ezzel szemben a sous-vide technika lehetőséget nyújt arra, hogy az ételeket több napig, vagy akár hetekig tárolják. Ha pár nap múlva vesszük ki a húst a vákuumból és felmelegítjük, akkor ugyan olyan friss a hatása, mintha akkor készült volna. Azonban fontos megjegyezni, hogy a sous- vide kádban történő hőkezelés után azonnal le kell hűteni az ételt a baktériumok elszaporodásának elkerülése céljából.

Az on-line könyv  tartalma:
1.   A sous-vide alapjai; elmélete, veszélyei, élelmiszerbiztonság, eszközei és biztonságos használatuk.
2.   A sous-vide gyakorlati megvalósításának mikrobiológiai alapjai, alapkészítményei.
3.   Zöldségek tartósítási eljárása, marinálása, vákuumban.
4.   Köretek készítése a vákuumtechnológia segítségével.
5.   Halak vákuum alatt, receptek.
6.   Szárnyasok vákuum alatt, receptek.
7.   Sertéshúsok vákuum alatt, receptek.
8.   Marhahúsok vákuum alatt, receptek.
9.   Vadakból készíthető ételek receptek.
10. Ünnepi ételek, receptgyűjtemény
11.  Desszertek vákuumban, receptek

A csomag ingyenesen letölthető idegen nyelvű könyveket is tartalmaz.

REGISZTRÁCIÓ     

E-BOOK OLVASÁS

Tarts velünk életed legjobb szuvid kalandjára!

Vezetéknév:
Keresztnév:
E-mail cím:*
 

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót:*